Risotto cu legume si carnati

Printeaza

Risotto cu legume si carnati din: dovleac, supa de pui, ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, turmeric, orez, parmezan.

Ingrediente: Risotto_cu_legume_si_carnati

  • 350g de dovleac, tocat
  • 2 cuburi pentru supă de pui
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 6 cârnaţi de bună calitate, pielea îndepărtată, iar carnea modelată sub forma unor minichiftele
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 6-8 fire de cimbru, frunzele culese şi tocate
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • 200g de orez pentru risotto
  • 25g de parmezan, ras, plus puţin pentru servit

Mod de preparare:

Fierbe apă într-o oală de dimensiuni medii. Pune dovleacul într-un bol termorezistent, adaugă puţină apă şi acoperă-l cu folie alimentară. Pune bolul în cuptorul cu microunde, la temperatură ridicată, timp de 8-10 minute sau până când dovleacul devine fraged. Intre timp, fărâmiţează cuburile de supă în oală, în 1,2 litri de apă fierbinte şi pune oala la foc mic.

Incinge uleiul într-o tigaie mare, cu pereţi înalţi. Pune în ea minichiftelele din cârnaţi şi prăjeşte le 5-10 minute, întorcându-le des, până când se rumenesc şi se pătrund. Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte. Adaugă ceapa şi căleşte-o la foc mic 5 minute, apoi adaugă usturoiul şi căleşte-l 1 minut, amestecând pentru a nu se arde.

Amestecând, adaugă cimbrul, turmericul şi orezul de risotto şi lasă-le 1 minut, cât să se acopere cu ulei boabele de orez. Incepe să adaugi supa, câte un polonic, amestecând bine la fiecare 1-2 minute, până când lichidul se absoarbe complet, iar orezul este fiert.

Zdrobeşte jumătate din dovleac şi adaugă-l în tigaie, împreună cu chiftelele şi parmezanul. Amestecă, apoi pune deasupra bucăţile de dovleac rămase, acoperă tigaia cu un capac şi las-o 2 minute. Pentru a servi, presară deasupra parmezan ras.

Risotto cu legume si carnati

Risotto_cu_legume_si_carnati

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Risotto asta il incerc si eu azi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.