Rinichi de porc in vin

Printeaza

Rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin, ulei, dafin, cimbru, sare, piper, boia.

Ingrediente:Rinichi_de_porc_in_vin

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 roşii decojite
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 300 ml vin roşu sec
  • 3 linguri cu ulei de măţline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriţă cu cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete.

Adună spuma ori de câte ori e nevoie. Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.

Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust şi puţin piper.

Serveşte-i cu piure de cartofi sau mămăliguţă.

Rinichi de porc in vin

Rinichi_de_porc_in_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.