Ricotta la cuptor

Printeaza

Ricotta la cuptor din: ricotta, ou, ulei de masline, patrunjel, capere, lamaie, bagheta.

Ricotta  – Brânză italienească, moale, albă, preparată din zerul rezultat din lapte de oaie, capră, bivoliţă sau vacă, asemănătoare cu urda românească. Este săracă în grăsimi, dar foarte parfumată.

Se găseşte atât în varianta sărată, afumată, cât şi în cea dulce. Este o brânză proaspătă care nu se ţine la maturat, din acest motiv este foarte perisabilă.

Se poate folosi atât ca aperitiv, cât şi la deserturi, ca agent de îngroşare pentru sosuri, la salate, paste, la-sagna şi ravioli.

Ingrediente:

  • 3 calupuri a câte 250 g de ricotta
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o legatura de patrunjel
  • 2 linguri capere
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • felii de bagheta

 

Mod de preparare:

Se pun 3 calupuri a câte 250 g de ricotta într-o strecurătoare acoperită cu tifon şi se lasă la scurs peste noapte.

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Se unge o formă adâncă, termorezistentă, cu ulei de măsline.

Se stoarce bine ricotta, se adaugă 1 ou şi se asezonează. Se pune în formă şi se dă la cuptor 40 de minute.

Se răstoarnă pe o farfurie.

Se încălzesc într-o tigaie 2 linguri ulei de măsline şi se prăjesc 1 legătură mică de pătrunjel creţ tocat mare şi 2 linguri de capere clătite şi scurse, până devin crocante.

Se adaugă sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline şi se asezonează.

Se întinde peste ricotta cu lingura. Se serveşte cu felii prăjite de baghetă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rulouri de vinete cu ricotta si stafide

Rulouri de vinete cu ricotta si stafide din: vinete, ricotta, seminte de pin, stafide, parmezan, oregano, ulei de masline, ceapa verde.   Ingrediente: 2 vinete 200 g ricotta 1 lingura seminte de pin stafide 1 lingura parmezan ras 1/2 lingurita oregano uscat 1 lingura ulei de masline ceapa verde, stafide, seminte de pin     […]

 

Rosii coapte cu ricotta

Rosii coapte cu ricotta

Rosii coapte cu ricotta din: rosii, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, busuioc, ricotta, coaja de lamaie, busuioc, oregano, fulgi de chili, paine. Ingrediente pentru roșiile coapte:  3-4 roșii, tăiate în lungime in jumătati 1 lingurita usturoi tocat 1 lingură de oțet balsamic 2 linguri ulei de măsline ¼ linguriță sare de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.