Retete de post: Rulada cu gem si nuca
PrinteazaO reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze.
Poate te intereseaza si Rulada cu gem de caise
pentru blat:
- 125 g margarina
- 2 linguriţe oţet
- un praf sare
- 300 g făină
- 125 ml apă minerală
pentru umplutură:
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- 250 g nucă măcinată
- 2-3 picături esenţă de vanilie
- gem sau dulceaţă de fructe de pădure
- 2-3 linguri cacao
- zahăr pudră
- coacăze pentru ornat
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc si se adaugă margarina moale, sarea, oţetul si apa minerală. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se întinde de câteva ori cu sucitorul si apoi se împachetează.
Se lasă la rece câteva ore si se mai întinde de 2-3 ori în acest timp, pentru ca aluatul să iasă fraged.
Separat, se coace nuca, se macină si se amestecă cu dulceaţa. Se adaugă coaja de lămâie si de portocală, cacaua şi esenţa de vanilie. Se întinde aluatul într-o foaie foarte subţire, se întinde compoziţia şi se rulează.
Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180°C. Se serveşte pudrată cu zahăr si se ornează cu afine sau coacăze.
Rulada cu gem si nuca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada de post cu gem
- rulada cu gem de post
- reteta rulada cu gem de post
Buna rulada de gem cu nuca 🙂
Buna rulada asta cu gem