Retete de post: Mancare de vinete

Printeaza

O reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper, pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde.

Ingrediente:

  • 4-5 vinete medii
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 300 g pulpa de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 fire coriandru verde

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două-trei ore, într-o sită, la scurs. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline pus la încins în prealabil, până ce devine transparentă.

Intre timp, se scurg vinetele de sucul toxic pe care şi l-au lăsat şi se pun şi ele să se călească împre­ună cu ceapa. Se condimentează cu sare şi piper boabe, în funcţie de preferinţe. Se adaugă puţină apă clocotită şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mediu, ca să nu se lipească.

Spre sfârşit, după ce au scăzut legumele, se adaugă piureul de roşii, se mai fierbe 20 de minute şi se bagă în cuptor să se rumeneas­că. Mâncarea de vinete se serveşte ornată cu frunze de coriandru spălate şi tocate mărunt sau în funcţie de preferinţe.

Mancare de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.