Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere
PrinteazaO reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb.
- un kg cartofi
- o jumatate de cana de capere mici
- o cana de masline negre
- o lingura frunze de cimbru
- putin rozmarin
- 6 linguri ulei de masline
- o lingura de otet de vin alb
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9. Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol.
Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca bine.
Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor pana devin aurii, cam 30 de minute. Reteta preluata de aici.
Cartofi copti cu masline si capere
Pofta buna!