Retete pentru masa de Pasti: Miel cu cartofi
PrinteazaMiel cu cartofi din: carne de miel, cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, chilli, ulei de masline, vin, paprika, rozmarin, cimbru, sare, piper.
- 2,5 kg de carne de miel (pulpa)
- 3-4 cartofi
- 2 cepe mari, taiate
- ulei de masline
pentru marinata:
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chilli
- 6 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 3 linguri paprika
- 1 lingura rozmarin
- 1 lingura cimbru
- sare dupa gust
- piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.
Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.
Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi.
Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava.
Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.
Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.
Miel cu cartofi
Pofta buna!