Retete internationale: Crema catalana

Printeaza

O reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat.

Ingrediente:Crema catalana

  • 4 gălbenuşuri mari
  • 70 g de zahăr tos
  • 2 linguri de făină de porumb, cernută
  • coaja rasă fin de la 1 lămâie
  • coaja rasă fin de la 1 portocală
  • 1 baton de scorţişoară
  • 25 ml de lapte integral
  • 25 ml de smântână grasă
  • zahăr nerafinat, pentru presărat deasupra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, bateţi gălbenuşurile şi zahărul tos până când amestecul devine opac şi cremos. Adăugaţi şi bateţi făina de porumb şi coaja de lămâie şi de portocală, apoi batonul de scorţişoară. Apoi turnaţi încet laptele şi smântână, amestecând continuu.

Transferaţi compoziţia într-o tigaie cu fundul gros şi fierbeţi-o la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când se îngroaşă suficient încât să rămână pe lingură. în această etapă, ar trebui să simţiţi o oarecare rezistenţă atunci când amestecaţi în cremă. Nu ţineţi tigaia prea mult la foc, deoarece riscaţi ca amestecul să devină prea gros.

Luaţi cratiţa de pe foc şi scurgeţi crema printr-o sită fină într-un castron. Turnaţi-o apoi în 4 sau 5 boluri, în funcţie de dimensiunea acestora. Lăsaţi-o să se răcească bine, apoi puneţi-o la frigider.

Chiar înainte de servire, presăraţi un strat subţire de zahăr nerafinat la suprafaţa fiecărui bol. Caramelizaţi zahărul trecând cu o lampă de bucătărie pe deasupra (dacă nu aveţi lampă de bucătărie, puneţi bolurile pe o tavă de copt, sub un grătar preîncălzit foarte fierbinte, până când zahărul devine rumen). Oricare ar fi varianta aleasă, aveţi grijă să nu ardeţi crema. Serviţi imediat.

Crema catalana

Crema catalana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.