Retete delicioase: Supă de peşte

Printeaza

O reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste, ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic, patrunjel, bagheta, sare si piper negru.

Ingrediente:Retete_delicioase_Supa_de_peste

  • 700 g peşte de mare, tranşat
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 haşmă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ou
  • 2 dl smântână
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de arpagic verde, tocat
  • 2 linguri de pătrunjel, tocat
  • 1 baghetă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovul, ţelina, haşma şi ceapa şi puneţi-le la fiert într-o oală cu 1,5 I de apă cu sare condimentată cu piper negru. Lăsaţi supa să se răcorească după ce e gata.

Curăţaţi cu o cârpă umedă ciupercile, trece- ţi-le repede pe sub un jet de apă rece, păs- traţi-le întregi pe cele mai mici şi feliaţi-le pe celelalte.

Tăiaţi bucăţi peştele, curăţaţi coaja de la o lămâie şi tocaţi-o foarte mărunt. Tăiaţi felii bagheta şi frecaţi-le cu 1 căţel de ustu­roi, după care prăjiţi-le în cuptor 2 minute pe fiecare parte.

Mixaţi supa 1 minut, adăugaţi coaja de lămâie tocată, câte jumătate din cantitatea de peşte şi de ciuperci. Mixaţi încă 2 minu­te.

Puneţi preparatul într-o cratiţă pe foc, adăugând bucăţile de peşte şi ciupercile rămase. Fierbeţi 15 minute, amestecând din când în când.

Turnaţi în oală smântână, săraţi şi presăraţi arpagicul verde şi o lingură de pătrunjel.

Daţi în clocot, după care stingeţi imediat focul. Bateţi oul cu sucul de lămâie şi tur naţi-l în supă amestecând energic 1 minut.

Faceţi porţii în farfurii adânci, presăraţi deasupra pătrunjelul tocat rămas şi serviţi foarte fierbinte, cu crutoane.

Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie

Retete_delicioase_Supa_de_peste

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.