Retete de post: Tort cu fructe
PrinteazaTort cu fructe
- 2 kg frişcă Hulala
- 500 g zahăr
- 6 portocale
- 4 mandarine
- 4 banane
- 200 g stafide
- 125 g gelatină
- 2 cutii compot de ananas
- 3 fiole de esenţă de vanilie
- 50 g coniac /vodcă
- 500 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă. Zeama de la compot şi sucul de fructe le amestecăm cu gelatina, lăsăm la umflat, apoi o încălzim pe Bain-Marie.
Frişca o batem spumă cu zahărul, o vanilie şi 5-6 linguri de gelatină topită.
Aceasta o amestecăm cu fructele, apoi punem frişca, amestecăm şi o aşezăm în forma tapetată cu nylon şi felii de portocală. Apoi dăm la rece.
După două ore, răsturnăm pe platou şi la final ornăm cu frişcă.
Pofta buna!