Retete de post: Salată de năut cu zucchini
PrinteazaSalată de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare si ulei de masline.
- 2 cutii de naut prefiert (600 g)
- 3-4 dovlecei (zucchini)
- 4-5 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare:
Spală dovleceii, taie-i în felii grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar cât să se înmoaie.
Poţi încerca şi varianta mai veche şi spornică, cu feliile de dovlecei date un pic prin făină înainte de a le pune la prăjit.
Pune năutul într- un bol mare, adaugă dovleceii şi usturoiul zdrobit.
Toarnă o lingură cu ulei, zeama de lămâie şi sare după gust. Amestecă uşor, ca să nu se sfărâme dovleceii. Serveşte rece.
Salată de năut cu zucchini
Pofta buna!
Foarte buna salata asta 🙂