Retete de post: melcisori
PrinteazaRetete de post: melcisori din: zahar, apa, drojdie, faina, sare, margarina, lamaie, stafide, nuca.
Pentru aluat:
- 1 ceaşcă zahăr
- 3/4 ceaşcă apă caldă
- 4 linguriţe drojdie uscată
- 500 g făină
- un praf de sare
- 100 g margarină
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
Pentru umplutură:
- 2/3 ceaşcă stafide albe
- 2/3 ceaşcă nucă măcinată
- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apă caldă cu o linguriţă de zahăr. Se adaugă făina, margarina, coaja de lămâie şi praful de sare.
Aluatul obţinut trebuie să fie moale şi se lasă să crească la cald 30 de minute. Se împarte în două şi se întind pe rând foi de 3 cm grosime.
Pe fiecare foaie se întinde jumătate din amestecul de stafide, nucă şi zahăr. Se rulează foaia şi se taie bucăţi de 3 cm grosime, care se aşază una lângă alta, cu partea tăiată în jos, în tava bine unsă.
Se mai lasă 10 minute să crească la cald şi apoi se coc la foc potrivit. Se servesc după ce se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!