Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare.

Ingrediente:Iahnie de cartofi cu tahini

  • 1,500 kg cartofi
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o ţelină (rădăcină şi frunze)
  • 4 roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • două linguri de tahini (pastă de susan)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă cepele, se taie mărunt şi se fierb în apă. Se adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina (tăiată mărunt; rădăcina de ţelină se pune numai după ce a dat apa în clocot), apoi cartofii (tăiaţi cubuleţe).

Se pune sare şi se asă să fiarbă. După ce au fiert toate, se pune deoparte un polonic de zeamă caldă şi amestecă bine în ea pasta de susan (tahirţi). După ce s-a dizol­vat, se toarnă încet în oală, se amestecă să se omogenizeze, apoi se mai lasă totul la foc mic, să mai scadă zeama.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.