Retete de Craciun: Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

Printeaza

Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_inabusita_cu_cidru_si_pastarnac

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg spata de porc, taiata cuburi
  • 2 cepe feliate
  • 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier
  • 3 pastarnaci, taiati bucati
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura de faina
  • 330 ml de cidru
  • 850 g supa de pui
  • 1 mana de patrunjel, tocat
  • piure de cartofi si verdeata pentru servit, optional

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180C/gaz4. Incinge uleiul intr-un vas mare termorezistent, care sa aiba si capac, rumeneste carnea in transe, apoi pune-o deoparte. Sotează ceapa, ţelina şi păstârnacul împreună cu frunzele de dafin timp de 10 minute, până se rumenesc. Presară făina şi amestecă bine, apoi adaugă carnea şi zeama lăsată de aceasta.

Adaugă cidru cât să se acopere carnea şi legumele. Asezonează şi adu la punctul de fierbere, apoi acoperă şi dă la cuptor pentru 2 ore. Serveşte presărat cu pătrunjel, piure de cartofi şi verdeţuri, opţional.

Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_inabusita_cu_cidru_si_pastarnac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.