Retete culinare: Chiftelute picante
PrinteazaO reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline.
- 1/2 legatura coriandru
- 1 ardei gras rosu
- 1 catel de usturoi
- 600 g carne tocata mixta
- 1 varf de cutit ghimbir ras
- 1 ou
- circa 3 linguri pesmet
- sos de soia
- piper de Cayenne
- circa 4 fire lemongrass
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se rup frunzuliţele de coriandru. Se spală ardeiul iute, se taie în două pe lung şi se curăţă de pieliţe şi seminţe. Se curăţă usturoiul. Toate se toacă mărunt. Se frământă carnea tocată cu frunze de coriandru, ardei, usturoi, ghimbir şi ou.
Se adaugă pesmet, treptat, până ce compoziţia se poate modela; se condimentează cu sos de soia şi piper de Cayenne. Se formează 12 biluţe, care se înfig pe fire de lemongrass; se ung cu ulei, cu pensula, şi se prăjesc cca 10 minute. Se ornează.
Pofta buna!