Reteta zilei: Pulpe de pui in sos teriyaki

Printeaza

Pulpe de pui in sos teriyaki din: ciocanele de pui, usturoi, ghimbir, sos de soia, suc de ananas, zahar brun, vin, ulei de susan, piper negru, seminte de susan.

Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_11

Pulpe de pui in sos teriyaki

 

Ingrediente:

  • 5-6 ciocanele de pui
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/4 buc ghimbir, tocat
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri suc de ananas
  • 2-3 linguri de zahar brun
  • 1 lingura vin
  • 1 lingurita ulei de susan
  • piper negru
  • seminte de susan

Mod de preparare:

Puneti carnea de pui intr-o tigaie. Intr-un mic bol combina toate ingredientele ramase, cu exceptia semintelor de susan. Adaugati sosul peste carnea de pui.

Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_04

Acoperiti tigaia cu un capac si gatiti la foc mediu timp de 7-8 minute. Intoarceti carnea si continuati sa gatiti pentru inca 7 minute.

Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_08

Scoateti capacul si gatiti pana cand se ingroasa sosul. Amescati usor, ocazional. Opriti focul si presarati semintele de susan. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_10

Pulpe de pui in sos teriyaki

Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_12

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte bune au iesit pulpele de pui

  2. vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.