Reteta zilei: Pui la gratar cu lamaie verde
PrinteazaPui la gratar cu lamaie verde din: sos de soia, suc de lamaie, usturoi, chimen, boia de ardei, oregano, piper, ulei, pui, lamaie verde.
Ingrediente sos:
- 1/3 ceasca sos de soia
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt
- 5 catei de usturoi
- 2 lingurite de chimen măcinat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura ulei
Ingrediente pui:
- 1 pui
- felii de lamaie verde, pentru servire
Mod de preparare:
Pentru marinarea puiului, amestecati la blender toate ingredientele pentru sos, adaugati carnea de pui într-o pungă mare cu fermoar si se adauga sosul. Agitati si lasati la marinat intre 8-24 ore.
Se incalzeste gratarul la foc mare, apoi se reduce focul la mediu. Aruncați sosul din punga, uscati puiul, ungeti gratarul cu ulei, asezati puiul, acoperiti, frigeti 30-35 de minute pe ambele parti.
Serviti cu felii de lamaie verde.
Pui la gratar cu lamaie verde
Pofta buna!
Imi place puiul la gratar, mult mai sanatos decat carnea de porc
Ce bine arata puiul la gratar