Reteta zilei: Pui la gratar cu lamaie verde

Printeaza

Pui la gratar cu lamaie verde din: sos de soia, suc de lamaie, usturoi, chimen, boia de ardei, oregano, piper, ulei, pui, lamaie verde.

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_09

Pui la gratar cu lamaie verde

Ingrediente sos:

  • 1/3 ceasca sos de soia
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de chimen măcinat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingura ulei

Ingrediente pui:

  • 1 pui
  • felii de lamaie verde, pentru servire

 

Mod de preparare:

Pentru marinarea puiului, amestecati la blender toate ingredientele pentru sos, adaugati carnea de pui într-o pungă mare cu fermoar si se adauga sosul. Agitati si lasati la marinat intre 8-24 ore.

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_04

Se incalzeste gratarul la foc mare, apoi se reduce focul la mediu. Aruncați sosul din punga, uscati puiul, ungeti gratarul cu ulei, asezati puiul, acoperiti, frigeti 30-35 de minute pe ambele parti.

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_06
Serviti cu felii de lamaie verde.

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_07

Pui la gratar cu lamaie verde

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_08

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Gabriela Martin

    Imi place puiul la gratar, mult mai sanatos decat carnea de porc

  2. Ce bine arata puiul la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.