Reteta zilei: Oua coapte cu legume si parmezan

Printeaza

Oua coapte cu legume si parmezan din: ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, spanac, oua, parmezan, paine prajita.

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

 

Poate te intereseaza si Mic dejun cu oua fierte, cartofi si dovlecei

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_07

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 cană de ceapă cuburi
  • 1 cană cuburi dovlecel
  • 3 roșii, cuburi
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • sare și piper
  • 1 cană spanac
  • 2 oua
  • 2 linguri parmezan ras
  • paine prajita, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Într-o tigaie medie, incalziti ulei de măsline la foc mediu-mare.

Adăugați ceapa și dovleceii, gatiti timp de 5 minute, amestecand ocazional.

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_02

Adaugati rosii si usturoi si gatiti timp de 1 minut. Se condimentează cu sare și piper.

Incorporati spanacul, se acopera si se fierbe aproximativ 1 minut. Se amestecă.

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_04

Ungeti un vas termorezistent cu ulei, transferați legumele.

Spargeti ouălele deasupra.

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_05

Se condimentează cu sare și piper și se garniseste cu parmezan ras.

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_06

Coaceți pentru 10-12 minute.

Lasati sa se răcească ușor, aproximativ 1-2 minute. Serviti cu paine prajita.

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_09

Oua coapte cu legume si parmezan

Oua_coapte_cu_legume_si_parmezan_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.