Reteta zilei: Lichior Limoncello

Printeaza

Lichior Limoncello din: lamai, votca, zahar, apa.

Lichior Limoncello

Lichior Limoncello

Ingrediente:

  • 10 lamai
  • 2 l votca
  • 3 cesti de zahar
  • 4 cani de apa

 

 

 

Mod de preparare:

Spalati si uscati lamaile. Curatati coaja de la lamai si puneti-o intr-un recipient de sticla de trei litri. Se adauga votca.

Se pune capacul la recipient si se pastreaza la loc racoros pentru 40 de zile. Dupa cele 40 de zile filtrati cu ajutorul unui filtru si puneti in sticle mai mici.

Lichior Limoncello

Intr-o cratita puneti zaharul si apa si fierbeti la foc mic cateva minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Se amesteca siropul si vodca cu lamaie in recipientul mare.

Depozitati recipientul inca 40 zile la loc racoros, agitand zilnic. Turnati apoi in sticle mai mici care se inchid ermetic si serviti.

Lichior Limoncello

Lichior Limoncello

Lichior Limoncello

2 comentarii

  1. O sa incerc sa fac si eu lichiorul limoncello

  2. E cam dulce pentru gustul meu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.