Reteta zilei: Focaccia cu rozmarin
PrinteazaFocaccia cu rozmarin din: apa calda, miere, drojdie uscata, faina, faina integrala, sare, ulei de masline, rozmarin, sare de mare.
Ingrediente:
- 1 cană cu apă caldă
- 1 linguriță de miere
- 1 pachet de drojdie uscată
- 2 cani făină
- 2/3 ceașcă faina integrala
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 1/2 linguri de rozmarin tocat
- sare de mare
Mod de preparare:
Într-un bol adaugati apa calda, mierea si se amesteca pana se dizolva. Incorporati drojdia si amestecati.
Într-un castron de mixer adaugati făină și sare.
Se incorporeaza amestecul de drojdie și se bate bine. Se adauga ulei si bateti din nou pana se incorporeaza.
Ungeti cu ulei un castron si transferati aluatul. Se acopera si se pastreaza la temperatura camerei timp de 2 ore.
Se scoate aluatul și puneti pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Se intinde si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se acoperă din nou si se lasa sa creasca timp de încă 30-40 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Se presara aluatul cu rozmarin si cu degetul apasati din loc in loc, stropiti cu ulei de masline si se presara cu sare de mare.
Se reduce temperatura la 160C si se coace timp de 18-20 minute.
Scoateti din cuptor și lasati sa se raceasca timp de 5 minute înainte de a din tava.
Se taie si se serveste.
Focaccia cu rozmarin
Pofta buna!
Vreau si eu din focaccia