Reteta zilei: Compot de cirese

Printeaza

Dupa ce v-ati saturat sa mancati cirese proaspete, ar fi bine sa pregatiti si cateva borcane de compot de cirese pentru iarna. Boabele de cirese mari si carnoase impreuna cu siropul dulce vor fi un deliciu pentru familia dumneavoastra.

Compot de cirese

Compot de cirese

 

Ingrediente:

  • cirese
  • zahar
  • apa

 

 

 

Mod de preparare:

Ciresele se spala foarte bine si se pun, de preferat in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu cirese cam 2/3 din capacitatea sa.

Compot de cirese

La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, dupa care peste cirese si zahar se toarna apa calduta.

Compot de cirese

Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.

Compot de cirese

Se pune un prosop intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.

Compot de cirese

Compotul de cirese se pastreaza foarte bine in camara. Acest compot de cirese natural, fara adaos de conservanti va aduce aroma delicata a cireselor pana departe in iarna.

Compot de cirese

Compot de cirese

Compot de cirese

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce-mi place, sper ca-mi dai si mie un borcan, da 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.