Reteta cornulete pufoase

Printeaza

Reteta cornulete pufoase din: faina, zahar, lapte, unt, drojdie, praf de copt, sare, oua, gem.

Ingrdiente:Reteta cornulete pufoase

  • 1 kg făinâ
  • 120 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt topit
  • 10 g drojdie
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 g sare
  • 2 ouâ în aluat
  • 1 ou pentru uns
  • 500 g gem sau magiun

 

Mod de preparare:

Pune drojdia să se desfacă în puţin lapte cu zahăr, Pune făina, ouăle, zahărul, praful de copt, laptele şi drojdia pregătită într-un castron.

Frământă bine câteva minute, apoi toarnă peste aluat untul topit (să nu fie fierbinte). Adaugă sarea şi continuă să frămânţi până când aluatul moale se desprinde de pe degete şi se întinde uşor până la transparentă.

Lasă aluatul la dospit sub un prosop curat, în loc cald. Modelează sfere de dimensiuni egale, aplatizează-le cu sucitorul şi creează discuri mari cât o farfurie pentru felul doi.

Taie triunghiuri cu un pinten, pune câte 10 grame de gem pe fiecare triunghi, la bază, apoi rulează de la bază spre vârf şi aşază cornulefeleîn tavă, pe hârtie de copt.

Unge cornuletele cu ou bătut înainte de a le pune în cuptor. Coace-le până se rumenesc frumos (la 180°C).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.