Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

Printeaza

O reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde, zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de palmier si apa.

Un peşte exotic, întreg, crocant, învelit într-un sos de tamarin iute, dulce-acrişor. Absolut divin. Se poate folosi pentru această reţetă orice peşte alb cu carnea tare

Ingrediente:Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

  • 4 fileuri de red snapper, fiecare de aproximativ 100-200 g
  • sare de mare şi piper negru
  • 2 linguri de ulei vegetal sau ulei de arahide
  • 1 mână de frunze de spanac tinere (opţional)

sos:

  • 1  1/2 linguri de ulei vegetal sau de arahide
  • 4 ardei roşii iuţi, lungi, fără seminţe, tocaţi
  • 6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • 4 fire de ceapă verde, curăţate şi tăiate fin pe diagonală
  • 2  linguri de zeamă de lămâie
  • 4 linguri de pastă de tamarin (sau zeamă de lămâie)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos de peşte
  • 2 linguriţe de zahăr de palmier (sau zahăr brun fin)
  • 2 linguri de apă

 

Mod de preparare:

Uitaţi-vă cu atenţie dacă fileurile de peşte au oase mici şi îndepărtaţi-le cu o pensetă. Lăsaţi-le deoparte, la temperatura camerei, în timp ce preparaţi sosul. Pentru sos, încingeţi uleiul într-o tigaie la foc potrivit. Adăugaţi ardeii iuţi şi usturoiul şi lăsaţi pe foc 1-2 minute, amestecând constant, până când degajă o aromă specifică.

Puneţi restul ingredientelor, amestecaţi bine şi lăsaţi-le la foc mic aproximativ 5-10 minute, până când sosul scade şi capătă 0 consistenţă ca de gem. Dacă se îngroaşă prea mult, mai adăugaţi puţină apă, pentru a-l subţia.

Condimentaţi fileurile de red snapper cu sare şi piper. Incingeţi uleiul într-o tigaie lată (preferabil antiaderentă). Prăjiţi fileurile de peşte cu pielea în jos, 1   1/2 minute, până când pielea se rumeneşte uşor şi peştele este gata în proporţie de două treimi. întoarceţi fileurile de peşte şi prăjiţi-le pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde, până când carnea devine opacă şi fermă.

Pentru a servi, turnaţi sosul pe farfurii calde. Dacă doriţi, presăraţi pe fiecare farfurie câte un strat de frunze de spanac înainte de a aranja fileul de peşte. Serviţi imediat, cu orez simplu cu iasomie.

Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.