Pui picant cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pui picant cu: conopida, rosii cherry, broccoli, ulei de masline, ardei iute, ghimbir, sos de soia, otet, zahar tos, sare, piper, patrunjel, usturoi.

Ingrediente:

  • 600 g carne de pui
  • o conopidă
  • 200 g roşii cherry
  • 500 g broccoli
  • 200 ml ulei de măsline
  • doi ardei iuţi
  • o lingură cu ghimbir ras
  • două linguri cu sos de soia
  • oţet balsamic
  • o lingură cu zahăr tos
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi mai mici. Se pune într-un bol împre­ună cu sosul de soia, ghimbirul ras. Se amestecă şi se lasă să se marineze 20 de minute.Ardeii iuţi se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în 100 ml ulei de măsline. Se adaugă puiul împreună cu marinata, două lin­guri cu oţet balsamic, zahărul tos, sare şi piper după gust.

Se toarnă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mediu până scade sosul format şi carnea de pui poate fi pătrunsă cu o fur­culiţă. Conopida şi broccoli se fierb în apă cu sare, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici.

Se încinge uleiul rămas, se pun conopida şi broccoli, puţin pătrunjel tocat şi se amestecă. Se prăjesc până încep să devină aurii, se adaugă roşiile chery şi se mai ţin pe foc câteva minute.

Se condimentează, se scurg de ulei şi se servesc alături de puiul picant.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Puiul picant e pasiunea mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.