Pui la grătar cu broccoli

Printeaza

Pui la grătar cu broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei gras, ulei, condimente, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic.

Ingrediente:Pui_la_gratar_cu_broccoli

  • 1 piept de pui
  • 450 g broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura condimente din legume uscate
  • sare
  • piper

pentru salata:

  • 1 salata verde
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic

 

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui in felii groase de 1 cm, pe care le speli, le usuci cu şervete absorbante, le ungi cu puţin ulei, le presari cu piper şi condiment pentru legume, după gust şi le laşi în frigider pentru 1/2 oră, învelite în folie.

Cureţi ardeiul, apoi speli legumele. In 2 linguri de ulei, înăbuşi bucheţelele de broccoli şi ardeiul tăiat în fâşii subţiri.

Torni câte puţină apă şi presari condiment din legume după gust. Păstrezi legumele la cald, cât timp pregăteşti carnea şi salata.

Frigi carnea câte 3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu apă.

Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o tai în fâşii înguste. Tai în rondele fine ceapa curăţată.

Amesteci într-un bol salata, ceapa, uleiul de măsline şi oţetul balsamic. Serveşti friptura alături de salată şi garnitura de legume.

Pui la grătar cu broccoli

Pui_la_gratar_cu_broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.