Pui cu usturoi

Printeaza

Pui cu usturoi din: pui, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb, praz, smantana.

Ingrediente:

  • 1 pui (circa 1,7 kg)Pui_cu_usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 20 de catei de usturoi
  • 250 ml vin alb
  • 1 legatura praz
  • 2 linguri smantana

 

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200C. Speli si usuci puiul cu un servet de bucatarie.

Freci puiul pe dinauntru si pe dinafara cu sare, piper si rozmarin. Cureti usturoiul si pui 7 catei de usturoi in interiorul puiului.

Introduci intre piele si carne alti 7 catei de usturoi.

Torni 125 ml vin intr-o tava, iar cu restul cateilor de usturoi freci puiul.

Apoi il asezi intr-o tava si-l dai la cuptor pentru circa 120 de minute. Cureti prazul si il tai inele.

Adaugi prazul in tava cu friptura, impreuna cu restul de vin, dupa ce puiul a stat la cuptor 95 de minute.

Stropesti mereu puiul cu sosul din tava.

Scoti puiul din tava. Torni sosul intr-un vas si-l lasi sa fiarba putin la foc iute.

Adaugi smantana si condimentezi cu sare si piper. Servesti puiul impreuna cu legumele si sosul.

Pui cu usturoi

Pui_cu_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe de pui cu fasole verde si usturoi

Pulpe de pui cu fasole verde si usturoi din: pulpe de pui, fasole verde, ceapa, usturoi, miere, ulei, piper, mustar, sare, ardei iute, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri miere 2-3 căţei usturoi 1 ceapă sare boabe de muştar, după gust boabe de piper roşu 4 pulpe de pui 2 linguri ulei 2-3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.