Prune in aluat de foitaj

Printeaza

Prune in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus, zahar, zahar praf.

Ingrediente:Prune_in_aluat_de_foitaj

  • 6 lamai
  • 500 g aluat de foitaj
  • 200 g prune
  • 30 g unt
  • 1 lingura migdale sau nuci macinate
  • 1 galbenus
  • 400 g zahar
  • 50 g zahar praf

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul şi se amestecă cu zahărul praf până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă migdalele/nucile măcinate fin şi gălbenuşul.

Se omogenizează. Se întind foile şi se decupează din ele ovale cu lungimea de maximum 10cm.

Pe fiecare oval de aluat se pune câte 1 linguriţă din compoziţia cu unt. Peste acest amestec se pune câte o feliuţă de prună.

Cu ajutorul unui cuţit se fac pe marginea bucăţilor de aluat incizii cu lungimea de 0, 5cm.

Se coc în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumenesc uniform.

Se pudrează cu zahăr praf înainte de servire.

Prune in aluat de foitaj

Prune_in_aluat_de_foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.