Prăjitură Victoria clasică

Printeaza

Prăjitură Victoria clasică din: unt, faina, zahar tos, oua, gem de capsune, capsuni, smantana, zahar tos, zeama de lamaie, baton de vanilie si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 225 g unt nesărat, lăsat să se înmoaie, plus încă puţin pentru uns tava
  • 225 g făină cu agenţi de creştere, cernută, plus încă puţin pentru presărat tava
  • 225 g zahăr tos
  • 4 ouă ecologice mari coaja rasă de la o lămâie
  • 150 g gem de căpşune de calitate bună
  • 250 g căpşuni proaspete, curăţate de codiţe şi tăiate felii
  • 285 ml smântână grosă
  • 2 linguri cu vârf de zahăr tos
  • zeama de la o lămâie
  • un baton de vanilie (crestaţi-l şi scoateţi seminţele)
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare:

încingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Ungeţi cu unt două tăvi rotunde de 20 cm (atât fundul cât şi marginile), tapetaţi fundul tăvilor cu hârtie cerată şi presăraţi marginile cu puţină făină. Ca să preparaţi aluatul, amestecaţi untul şi zahărul cu un mixer electric sau cu o lingură de lemn, până când obţineţi o compoziţie foarte uşoară şi pufoasă.

Adăugaţi ouăle unul câte unul, încorporându-l pe fiecare înainte de a-l adăuga pe următorul. Apoi adăugaţi făina şi coaja de lămâie.

Turnaţi aluatul în tăvile pregătite, neteziţi-l cu o spatulă şi coaceţi-l în cuptorul încins timp de 20 de minute, până când creşte şi se rumeneşte uşor deasupra. Puteţi verifica dacă e gata înfigând în mijloc un beţişor.

Scoateţi-l după 5 secunde şi, dacă e curat, prăjitura e gata; dacă e puţin lipicios trebuie s-o mai lăsaţi puţin în cuptor. Lăsaţi prăjiturile să se răcească puţin, apoi puneţi-le cu grijă pe un grilaj de răcire.

încălziţi gemul într-o cratiţă, la foc mic, apoi luaţi-l de pe aragaz şi adăugaţi căpşunile. Bateţi smântână cu zahărul, zeama de lămâie şi seminţele de vanilie până când obţineţi o spumă frumoasă. Aşezaţi blatul mai puţin reuşit pe un platou de servit sau un platou pentru prăjituri.

Dacă e puţin bombat deasupra, pur şi simplu uniformizaţi-l cu un cuţit ascuţit, rotind farfuria şi blatul în timp ce tăiaţi. Ungeţi blatul cu gem, aşezaţi deasupra căpşunile şi acoperiţi-le cu crema de smântână.

Aşezaţi deasupra al doilea blat, cu partea mai frumoasă în sus, şi presăraţi-l cu zahăr pudră.

Prăjitură Victoria clasică

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.