Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

Printeaza

O reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina.

Ingrediente:Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

  • 90 g unt
  • 150 g faina
  • 1 varf de scortisoara macinata
  • 180 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 250 g smantana dulce
  • 250 g branza de vaci
  • 1 conserva (425 g) jumatati de caise
  • 1 plic praf de glazura de gelatina transparenta

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul; se frământă cu făină, scorţişoară şi 100 g zahăr, până ce se obţin firimituri de. aluat. Se incrustează într-o tavă dreptunghiulară (20 x 15 cm) unsă. Se dau în clocot 200 ml lapte.

Se dizolvă praful de budincă în 50 ml lapte, împreună cu 60 g zahăr; se bate bine compoziţia cu telul; se toarnă peste lapte­le de pe foc, se înglobează şi se dă în clocot. Se încinge cuptorul la 175°C.

Se înglobează în budincă smântână dulce şi brânza de vaci; se repartizează pe blat. Se lasă caisele să se scurgă şi se pune deoparte sucul. Se aşază caisele în tavă, peste aluat, cu partea scobită în sus.

Se coace prăjitura în partea de jos a cuptoru­lui cca 1 oră; se lasă să se răcească. Se amestecă 250 ml suc de la caise cu praful de glazură transparentă şi restul de zahăr; se repartizează pe prăjitură şi se lasă să se întărească.

Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.