Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

Printeaza

O reteta de prajitura cu nuci si crema de scortisoara din: oua, zahar vanilat, zahar praf, lamaie, miez de nuca, pesmet sau gris, unt si faina, galbenusuri, vanilie, scortisoara, lapte, frisca si nuci.

Ingrediente:Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

  • 12 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 250 g zahar praf
  • 1 lamaie
  • 250 g miez de nuci macinate
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet sau gris
  • unt si faina pentru tava

crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingura scortisaora macinata fin
  • 300 ml lapte
  • 200 g gem de caise
  • 50 g nuci zdrobite

ornare:

  • 350 ml frisca
  • nuci

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie. Când amestecul este omogen, adăugaţi mie­zul de nuci şi făina. Amestecaţi.

Adăugaţi albuşurile bătute spumă, pesmetul şi amestecaţi prin răsturnare. Coaceţi comnpoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, la foc potrivit. Tăiaţi blatul rece în două foi.

Pentru cremă, puneţi gălbenuşurile într-o cratiţă şi presăraţi-le cu puţină sare, apoi lăsaţi-leîn repaus 10 minute. Fierbeţi lapte­le cu batonul de vanilie, lăsaţi-l acoperit la răcit.

Când este numai călduţ, eliminaţi vanilia şi turnaţi laptele în fir subţire peste gălbenuşurile frecate cu zahăr, amestecând încontinuu.

Adăugaţi scorţişoara, amestecaţi şi puneţi ames­tecul la bain-marie, la foc potrivit. Fierbeţi 10 minute, amestecând încontinuu, până când cre­ma se îngroaşă suficient.

Luaţi vasul de pe foc şi continuaţi amestecarea 10 minute, apoi adăugaţi untul şi nucile zdrobite.

Ungeţi primul blat cu un strat uniform de cremă, apoi puneţi un strat de gem de caise peste care puneţi crema rămasă. Aşezaţi deasupra a doua foaie de blat.

Peste acceasta puneţi un strat de frişcă şi deasupra nuci zdrobite sau măcinate.

Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.