Prajitura in stil italian

Printeaza

Prajitura in stil italian din: zahar, miere, migdale, alune, nuci, fructe uscate, faina, praf de copt, cacao, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura in stil italian

  • 200 g zahăr
  • 1 pahar miere lichidă
  • 250 g amestec de migdale, alune şi nuci
  • 100 g fructe uscate
  • 180 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de ghimbir
  • 1 praf de nucşoară
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Amestecul de migdale, alune şi nuci îl pui intr-o tigaie şi-l prăjeşti câteva minute la foc mediu. Fructele uscate le tai bucăţi mici şi le amesteci cu mirodeniile, praful de copt, cacaua, făina şi nucile prăjite.

Separat, într-o oală cu pereţii groşi, topeşti mierea cu zahărul, la foc mic, amestecând continuu. Tomi amestecul lichid peste cel uscat. întreaga compoziţie o pui într-o tavă tapetată cu unt şi o dai la cuptorul încins 40 de minute.

Când este gata, scoţi prăjitura din tavă şi o laşi să se răcească 2 ore. O serveşti presărată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.