Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze

Printeaza

Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze din: galbenusuri, unt, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, faina, praf de copt, albusuri, sare, coacaze rosii.

Ingrediente pentru aluat: Prajitura_delicioasa_cu_bezea_si_coacaze

  • 5 gălbenuşuri
  • 150 g unt sau margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 ml lapte
  • 270 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 270 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Alte ingrediente: 

  • 400 g coacăze roşii

Mod de preparare:

Intr-un castron amesteci untul la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat. Adaugi treptat gălbenuşurile şi amesteci. In continuare adaugi laptele, făina şi praful de copt. Omogenizezi totul şi torni compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Speli coacăzele şi le cureţi de codiţe. Le laşi să se scurgă de apă şi le presari uniform pe toată suprafaţa prăjiturii.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul pudră şi baţi până ce bezeaua devine fermă şi lucioasă. Intinzi bezeaua uniform peste coacăze.

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180C, pentru 30-35 de minute. Laşi să se răcească, tai cubuleţe prăjitura şi o serveşti.

Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze

Prajitura_delicioasa_cu_bezea_si_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.