Prăjitură cu vişine

Printeaza

Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine

Ingrediente:

  • 350 g unt
  • 320 g zahăr tos
  • 6 ouă
  • 100 g ciocolată albă
  • un borcan mare de compot de vişine
  • un pliculeţ praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 80 g zahăr pudră
  • sare
  • o lămâie
  • frişca
  • sirop de vişine

Preparare:

Vişinele se scot din borcan, se curăţă de sâmburi şi se pun într-o strecurătoare.

Intr-un castron se mixează zahărul tos cu un praf de sare şi ouăle până când devin ca o cremă fină şi nu se mai simte zahărul.

Se adaugă coaja şi sucul de lămâie, o lingură de esenţă de vanilie, praful de copt şi făina.

Se mixează totul, se adaugă ciocolata albă tăiată în bucăţele şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se nivelează cu lingura, se aşază vişinele date prin făină şi se introduce tava în cuptor.

Se coace 35-45 de minute la foc mediu spre iute, se scoate şi se lasă să se răcească.

Zahărul pudră se amestecă bine cu zahărul vanilinat şi, când prăjitura este călduţă, se presară pe toată suprafaţa.

Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu fac de obicei pandispan cu visine. E foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.