Prajitura cu suc de rosii si crema

Printeaza

Prajitura cu suc de rosii si crema din: faina, suc de rosii, ulei, zahar pudra, ou, bicarbonat de sodiu, sare, mascarpone, zahar, nuci.

Ingrediente:Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_crema

pentru foi:

  • 500 g faina
  • 12 linguri suc de rosii
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar pudra
  • un ou
  • un pliculet bicarbonat de sodiu
  • un praf sare

pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, sucul de roşii, sarea, oul si uleiul se amestecă Si apoi se pune şi zahărul. Se amestecă bine şi se pun făina şi bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi, când aluatul în­cepe să prindă formă, se frământă puţin pentru a obţine un aluat omogen.

Se împarte aluatul în patru şi se întind 4 foi cu sucitorul. Fiecare foaie se coace pe dosul tăvii de aragaz pentru 5 minute.

Pentru cremă, se mixează mascarpone cu zahărul pentru a obţine o cremă fină în care se adaugă nucile bine mărunţite.Pe un platou drept se aşază alternativ foile şi crema. Se glazurează sau nu, după gust. Prăjitura se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.

Prajitura cu suc de rosii si crema

Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_crema

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.