Prajitura cu portocala, stafide si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu portocala, stafide si scortisoara din: zahăr, ulei, zeamă proaspătă de portocale, stafide,  nuci, scorţişoară, praf de copt, zahăr vanilinat, faina.

Ingrediente:Prajitura_cu_portocala_stafide_si_scortisoara

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 2 căni zeamă proaspătă de portocale
  • 3/4 cană stafide
  • 3/4 cană nuci măcinate
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 4 căni făină

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredien­tele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Torni zeamă proaspătă de portocale peste stafide şi le laşi să se înmoaie. Mixezi într-un bol zahărul, zahărul vanilinat şi uleiul.

Dizolvi praful de copt în zeama de portocale rămasă şi le pui treptat în bolul mixerului, alternând cu făina cernută.

Adaugi pe rând ingredientele rămase, mixând pentru omogenizare după fiecare: nucile, stafidele cu tot cu zeama în care s-au înmuiat şi scorţişoara.

Intr-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute.

Sunt gata când, după ce ai scos din blat o scobitoare, aceasta iese curată, fără urme de aluat. După ce prăjitura s-a răcit în tavă, o tai în pătrate.

Prajitura cu portocala, stafide si scortisoara

Prajitura_cu_portocala_stafide_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.