Prajitura cu pere si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata neagra.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_si_ciocolata

blat:

  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 250 ml lapte cald
  • 7 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • sare

crema:

  • 100 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

ornare:

  • 100 g zahar tos
  • 250 ml apa
  • 500 g pere
  • 25 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul până ce acesta se dizolvă, adăugaţi romul si gălbenuşurile, pe rând, ameste­când după fiecare până la omogenizare. Adăugaţi treptat făina în care aţi amestecat cacaoa şi laptele. Bateţi albuşurile spumă şi apoi turnati-le în compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecaţi prin întoarcere, nu prin frecare.

Turnaţi compoziţia într-o.tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Coaceti blatul la foc potrivit. Pentru cremă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia, adăugaţi făina şi laptele treptat. Când amestecul este omogen, puneţi-l la bain-marie, la foc potrivit. Când compoziţia se îngroaşă, luaţi crema de pe foc si mai amestecaţi în ea încă 5 minute.

Adăugaţi untul, omogenizaţi şi lăsati-o la răcit. Puneţi la foc zahărul cu apa până se îngroaşă. Curăţaţi perele de coajă, tăiati-le în sferturi si fierbeţi-le în sirop până se înmoaie. Intindeţi crema peste blatul răcit apoi ornaţi cu pere. Puteţi rade şi ciocolată pe deasupra.

Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura_cu_pere_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.