Prajitura cu pere si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata neagra.
blat:
- 100 g unt
- 300 g zahar
- 2 oua
- 300 g faina
- 250 ml lapte cald
- 7 lingurite cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- sare
crema:
- 100 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 1 lingura faina
- 7 linguri de zahar
- 250 g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
ornare:
- 100 g zahar tos
- 250 ml apa
- 500 g pere
- 25 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până ce acesta se dizolvă, adăugaţi romul si gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare până la omogenizare. Adăugaţi treptat făina în care aţi amestecat cacaoa şi laptele. Bateţi albuşurile spumă şi apoi turnati-le în compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecaţi prin întoarcere, nu prin frecare.
Turnaţi compoziţia într-o.tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Coaceti blatul la foc potrivit. Pentru cremă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia, adăugaţi făina şi laptele treptat. Când amestecul este omogen, puneţi-l la bain-marie, la foc potrivit. Când compoziţia se îngroaşă, luaţi crema de pe foc si mai amestecaţi în ea încă 5 minute.
Adăugaţi untul, omogenizaţi şi lăsati-o la răcit. Puneţi la foc zahărul cu apa până se îngroaşă. Curăţaţi perele de coajă, tăiati-le în sferturi si fierbeţi-le în sirop până se înmoaie. Intindeţi crema peste blatul răcit apoi ornaţi cu pere. Puteţi rade şi ciocolată pe deasupra.
Prajitura cu pere si ciocolata
Pofta buna!