Prajitura cu fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura cu fulgi de migdale din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, migdale, fulgi de migdale.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 120 g unt
- 120 g zahar
- 2 oua
- 1/4 lingurita praf de copt
pentru umplutura:
- 180 g migdale
- 3 oua
- 180 g zahar
pentru decor:
- 200 g fulgi de migdale
pentru tava:
un pic de unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu praful de copt si apoi se mixează cu ouăle bătute. Untul se freacă spumă cu zahărul si apoi se încorporează în compoziţia de făină si ouă. In tava de copt unsă cu unt se toarnă aluatul si se nivelează.
Pentru umplutură, migdalele se mărunţesc si se amestecă apoi cu ouăle si zahărul. Se poate folosi mixerul.
Se toarnă amestecul de migdale peste aluat, se presară fulgii de migdale si se dă la cuptor pentru 20 de minute, până ce prăjitura este rumenită frumos. Se taie dupa ce s-a racit in tava.
Prajitura cu fulgi de migdale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu fulgi de migdale