Prajitura cu fructe si bezea

Printeaza

Prajitura cu fructe si bezea din: unt, zahar pudra, oua, sare, praf de copt, faina, cirese, gris, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_fructe_si_bezea

  • 90 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 120 g faina
  • 500 g cirese sau fructe de sezon
  • 3-4 linguri gris sau pesmet
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă în strecurătoare. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, împreună 100 g zahăr. Adaugi treptat gălbenuşurile, făina cernută, praful de copt şi 2 albuşuri bătute spumă tare, cu sarea.

Intr-o tavă de 20 x 30 cm, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tapetată cu făină, torni compoziţia şi presari cireşele trecute prin griş sau pesmet.

Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute. Intre timp, baţi spumă albuşurile rămase, apoi adaugi zahărul şi baţi în continuare până când se întăreşte bezeaua.

Scoţi blatul pe jumătate copt, întinzi repede bezeaua şi continui coacerea la foc mic, cu uşa cuptorului întredeschisă, până prinde o crustă bezeaua. Porţionezi prăjitura rece, cu un cuţit încălzit în apă fierbinte.

Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura_cu_fructe_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.