Prăjitură cu firimituri

Printeaza

Prăjitură cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, gem, unt si faina.

Ingrediente:Prajitura_cu_firimituri

pentru blat:

  • 200 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 400 g gem, dupa gust

pentru tava:

  • 50 g unt
  • 2 linguri faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă gălbe­nuşurile cu zahărul si zahărul vanilat şi untul. Se adaugă făina, sarea şi albuşurile bătute spumă. Se unge tava de copt cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă % din aluat. Se nive­lează şi se coace aproximativ 20 de minute.

După 20 minute se scoate, se unge cu gem şi se presară restul aluatului ţinut la frigider, dat pe răzătoarea mare. Se lasă la cuptor încă 20 de minute, până ce aluatul de deasupra este frumos rumenit. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.

Prăjitură cu firimituri

Prajitura_cu_firimituri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.