Prajitura cu crema de cirese

Printeaza

Prajitura cu crema de cirese din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf de copt, cirese, galbenusuri, faina, zahar, lapte, unt, frisca, suc de portocala, nuci.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_cirese

pentru blat:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

pentru crema de cirese:

  • 150 g cirese taiate
  • 2 galbenusuri
  • o lingura faina
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g frisca batuta

pentru decor:

  • 250 g cirese din compot
  • sucul unei jumatati de portocala
  • o lingura zahar
  • cateva nuci

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de bază, ciocolata se topeşte la bain-marie. Intre timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se adaugă ciocolata topită. Se adaugă făina, praful de copt şi apoi spuma de albuşuri bătute.

Tava mare de cuptor se  tapetează cu hârtie, se întinde aluatul cu o spatulă si se coace 10 minute. Apoi, după ce s-a răcit, se taie în două părţi egale.

Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi apoi se stinge cu lapte cald. Se amestecă şi se pune pe foc, amestecând mereu pentru a evita cocoloaşele. Se dă deoparte când se leagă. Inainte de a se răci de tot, se adaugă untul frecat în prealabil si apoi frişca bătută şi cireşele.

Se aşază o foaie de blat, se pune crema, se acoperă cu a doua foaie şi se dă la rece pentru 2 ore. In momentul servirii, din cireşele bine scurse şi amestecate cu sucul de portocală şi zahărul se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se aşază nucă pe fiecare porţie şi se toarnă siropul de cireşe.

Prajitura cu crema de cirese

Prajitura_cu_crema_de_cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.