Prăjitură cu cremă de brânză

Printeaza

Prăjitură cu cremă de brânză din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, praf de copt, lapte, nes, branza, smantana, cafea macinata, lichior de oua si lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_brânza

  • 400 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri nes

pentru umplutura:

  • 250 g branza
  • 200 ml smantana
  • 130 g zahar pudra
  • 2 linguri cafea macinata
  • 50 ml lichior de oua
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Cerni făina, zahărul pudră şi praful de copt pe masa de lucru. Faci o gaură în mijloc, pui gălbenuşurile, untul şi nesul dizolvat în lapte. Frămânţi din toate ingredientele un aluat neted, acoperi cu folie şi pui în frigider pentru 2 ore. Jumătate din aluat îl întinzi în foaie şi o aşezi într-o tavă de 25 x 30 cm tapetată cu hârtie specială de copt.

Cafea­ua măcinată o amesteci cu laptele şi pui amestecul pe foc. După ce fierbe, o iei deoparte şi o laşi să se răcească, apoi adaugi lichiorul de ouă. Amesteci brânza cu smântâ­nă, zahărul şi laptele aromatizat.

Baţi albuşurile spumă tare şi le în­corporezi uşor în crema de brânză, întinzi crema pe blat şi deasupra pui aluatul rămas, ras pe râzătoare. Dai prăjitura la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 30 de minu­te. Când e coaptă, laşi prăjitura în formă să se răcească, după care o porţionezi.

Prăjitură cu cremă de brânză

Prajitura_cu_crema_de_brânza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.