Prăjitură cu cireşe (varianta)
PrinteazaIngrediente:
- 250 g unt
- 6 căni făină
- 350 ml vin alb
- 4 gălbenuşuri
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 kg cireşe
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea unei chifle.
Din restul de aluat întinzi o foaie de aluat pe care o pui în tava unsă cu foarte puţin unt. Deasupra aşezi cireşele fără sâmburi şi le presari cu zahărul pudră.
Din coca pe care ai oprit-o faci jurubiţe subţiri de aluat care vor constitui viitoarele zăbrele şi pe care le aşezi deasupra prăjiturii. Coci prăjitura timp de 40 de minute la foc potrivit.
Prăjitură cu cireşe
Poftă bună!