Prăjitură cu cireşe (varianta)

Printeaza

Prăjitură cu cireşePrajitura cu cirese

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 6 căni făină
  • 350 ml vin alb
  • 4 gălbenuşuri

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 kg cireşe
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea unei chi­fle.

Din restul de aluat întinzi o foaie de aluat pe care o pui în tava unsă cu foarte puţin unt. Deasupra aşezi cireşele fără sâmburi şi le presari cu zahărul pudră.

Din coca pe care ai oprit-o faci jurubiţe subţiri de aluat care vor con­stitui viitoarele zăbrele şi pe care le aşezi deasupra prăjiturii. Coci prăjitura timp de 40 de minute la foc potrivit.

Prăjitură cu cireşe

Prajitura cu cirese

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.