Prajitura cu cidru si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu cidru si scortisoara din: gem de caise, zahar, cidru, ulei, sare, faina, praf de copt, bicarbonat, cardamom, fulgi de migdale.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_cidru_si_scortisoara

  • 1 borcan mic gem de caise
  • 1 1/2 cană zahăr
  • 1 1/2 cană cidru
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 1/2 căni făină
  • 1/2 plic praf de copt cu şofran
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie şi portocală
  • cardamon pudră
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml.

Păstrezi o lingură gem de caise, iar restul îl mixezi împreună cu zahărul şi coaja de citrice.

Torni treptat cidrul, apoi uleiul şi omogenizezi.

Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul şi cardamonul şi le încorporezi în compoziţie.

Torni aluatul într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.

O coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 45 de minute, până trece proba cu scobitoarea.

Scoţi forma din cuptor şi laşi prăjitura să se răcorească.

Intr-o crăticioară aşezată pe foc mic, amesteci gemul de caise rămas cu 1 lingură de apă. Ungi prăjitura cu gem.

Rumeneşti uşor fulgii de migdale, într-o tigaie, pe foc mic, amestecând uşor.

Presari prăjitura cu fulgii de migdale.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu capsuni si bezele

Prajitura cu capsuni si cacao

Prajitura cu capsuni si cacao din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt, nuca, amidon, unt, vanilie, capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte 4 linguri făină 2 linguri cacao 100 g ciocolată 1 plic praf de copt 100 g nucă măcinată Pentru cremă: 600 ml lapte 7 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.