Prajitura cu capsuni si cacao

Printeaza

Prajitura cu capsuni si cacao din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt, nuca, amidon, unt, vanilie, capsuni.

Ingrediente:Prajitura cu capsuni si cacao

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolată
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g nucă măcinată

Pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 7 linguri amidon
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt
  • esenţă de vanilie
  • 600 g căpşuni, tăiate felii

Pentru glazură:

  • 3 albuşuri
  • 1 linguriţă zeamă lămâie
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Torni ciocolata topită şi laptele şi omogenizezi.

Amesteci ingredientele uscate, apoi le încorporezi, cu o spatulă, în cele umede. Mixezi albuşurile spumă, apoi le adaugi în aluat. Coci blatul, îl laşi la răcit, apoi îl tai în două.

Pentru cremă, combini laptele cu zahărul, esenţa, amidonul şi le pui la foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă.

O ţii la răcit, apoi încorporezi untul ţinut la temperatura camerei.

Aşezi o felie de blat pe un platou, întinzi jumătate din cremă, apoi aranjezi căpşunile, pui restul de cremă, şi acoperi cu cealaltă felie.

Pentru glazură, baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul, zeama de lămâie şi prepari bezeaua pe baie de aburi, apoi o întinzi peste prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.