Prajitura cu capsune – usor de preparat si gustoasa

Printeaza

Prajitura cu capsune din: oua, faina, zahar, ulei, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, cacao, rahat, cafea granulata, capsune, migdale, sare, unt, faina, sos de ciocolata, sos de caramel.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lamaie
  • Praf de copt, zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 100 g rahat
  • 1 lingura cafea granulata
  • 500 g capsune
  • 100 g migdale
  • Sare
  • Unt si faina pentru tava
  • Sos de ciocolata
  • Sos caramel

Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra pana cand totul devine cremos si se deschide la culoare.

Se adauga sucul si coaja rasa de lamaie, 1 pliculet de zahar vanilat, uleiul si cafeaua granulata.

Se presara faina cernuta, amestecata cu un pliculet de praf de copt si cacaua, se mixeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma impreuna cu sarea.

Se amesteca usor cu o lingura de sus in jos, ca sa nu se lase compozitia.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se unge cu unt si se presara cu faina.

Se toarna compozitia, se presara rahatul taiat cubulete si dat prin faina, ca sa nu le lase la fundul tavii.

Se aseaza felii de capsune, se presara migdalele tocate marunt, se introduce tava in cuptor si se coace 35-45 de minute la foc potrivit, avand grija sa nu se arda.

Se serveste calda sau rece, cu sos de ciocolata sau sos caramel si un cappuccino.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură cu căpşune

Prajitura cu iaurt si capsune

Prajitura cu iaurt si capsune din: capsuni, iaurt, gelatina, zahar, sirop, rosie. Ingrediente: 300 g căpsune un kg iaurt bine scurs 2 pliculeţe gelatină 200 g zahăr 3 linguri sirop de căpsuni 2 pliculeţe gelatină rosie de decor   Mod de preparare: Iaurtul foarte bine scurs se mixează cu zahărul pudră. Gelatina se prepară conform […]

 

Reteta prajitura cu capsune

Reteta prajitura cu capsune

Reteta prajitura cu capsune din: faina, zahar, unt, capsune, praf de copt, lapte, oua. Ingrediente: 100 g făină 100 g zahăr 35 g unt topit 500 g căpşune 2 plicuri zahăr vanilinat un plic praf de copt 300 ml lapte 4 ouă   Mod de preparare: Ouăle, zahărul şi zahărul vanilinat se mixează împreună, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.