Prajitura cu bere si ghimbir

Printeaza

Prajitura cu bere si ghimbir  din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce.

Ingrediente:Prajitura cu bere si ghimbir

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 100 ml sirop de miere
  • 100 ml bere neagra
  • 175 g ciocolata neagra
  • 240 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 150 g unt
  • 2 1/2 linguri amestec de scortisoara, nucsoara si cuisoare macinate fin

caramel:

  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 ml smantana sau frisca

 

Mod de preparare:

Rupeţi ciocolata bucăţele, puneţi într-un vas şi adăugaţi zahărul, untul şi siropul. Fierbeti la foc mic, amestecaand pentru a se topi, omogeniza. Când amestecul este omogen, adăugaţi berea, ghimbirul, praful de copt şi bicarbonatul, mirodeniile şi amestecaţi, apoi lăsaţi sa se odihneasca.

Spargeti ouăle într-un castron, sărati şi lăsaţi deoparte 10 minute. Bateţi cu mixererul timp de 5 minute, apoi turnaţi împreuna cu făina, în vasul cu celelalte ingrediente. Amestecaţi de jos in sus cu o spatula. Turnati amestecul într-o tavă rotunda. Coaceţi la foc potrivit.

Lăsaţi la răcit, presarati zahar pudra si stropiti cu caramelul preparat astfel: puneţi zahărul într-o cratiţă la caramelizat. Când acesta se îngălbeneşte uniform, adăugaţi apa fierbinte şi 150ml frişca sau smântână.

Lăsaţi vasul pe foc până când caramelul se îngroaşă.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • desert cu bere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.