Prajitura cu bere si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce.
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 100 ml sirop de miere
- 100 ml bere neagra
- 175 g ciocolata neagra
- 240 g zahar brun
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 150 g unt
- 2 1/2 linguri amestec de scortisoara, nucsoara si cuisoare macinate fin
caramel:
- 4 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 150 ml smantana sau frisca
Mod de preparare:
Rupeţi ciocolata bucăţele, puneţi într-un vas şi adăugaţi zahărul, untul şi siropul. Fierbeti la foc mic, amestecaand pentru a se topi, omogeniza. Când amestecul este omogen, adăugaţi berea, ghimbirul, praful de copt şi bicarbonatul, mirodeniile şi amestecaţi, apoi lăsaţi sa se odihneasca.
Spargeti ouăle într-un castron, sărati şi lăsaţi deoparte 10 minute. Bateţi cu mixererul timp de 5 minute, apoi turnaţi împreuna cu făina, în vasul cu celelalte ingrediente. Amestecaţi de jos in sus cu o spatula. Turnati amestecul într-o tavă rotunda. Coaceţi la foc potrivit.
Lăsaţi la răcit, presarati zahar pudra si stropiti cu caramelul preparat astfel: puneţi zahărul într-o cratiţă la caramelizat. Când acesta se îngălbeneşte uniform, adăugaţi apa fierbinte şi 150ml frişca sau smântână.
Lăsaţi vasul pe foc până când caramelul se îngroaşă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- desert cu bere