Prajitura cu 2 creme

Printeaza

 

O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt.Prajitura cu 2 creme

Ingrediente blat:

  • 6 albuşuri
  • 6 linguri de  zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri făină

 

Ingrediente crema 1:

  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri zahăr tos
  • 200 g unt

Ingrediente crema 2 :

  • 6 albuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 8 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile cu zahărul şi după ce aces­ta s-a dizolvat complet, pui gălbenuşurile şi făina. Torni amestecul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi-l coci.

Pe baie de aburi pui la fiert gălbenuşurile cu zahărul până se îngroaşă. Freci untul ca să-i scoţi apa şi devine ca o spumă. După ce s-au răcit complet gălbenuşurile, le adaugi în unt. Pui aceas­tă cremă pe blatul făcut şi răcit.

Baţi albuşurile cu 10 linguri de zahăr pe care le adaugi în ploaie. Trebuie să-ţi iasă o compoziţie ase­mănătoare bezelelor. Arzi cele 8 linguri de zahăr şi torni fierbinte peste spuma de albuşuri. Amesteci con­tinuu până se omogenizea­ză tot şi se topeşte zahă­rul, laşi la răcit. Pui această cremă peste prima cremă. Decorezi cu nuci (o cană de ceai) tăiate mărunt şi prăjite în cuptor. Dai la rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu 2 creme

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.