Prăjitură cu castane şi două creme

Printeaza

O reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina, praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea solubila.

Ingrediente:

  • 230 g unt
  • 300 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • sare
  • 300 g zahăr tos
  • două linguri zahăr brun
  • 4 ouă
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • zahăr vanilinat
  • 350 ml lapte dulce
  • 200 g nucă de cocos
  • 300 g castane din conservă
  • un plic cu cremă de vanilie
  • cafea solubilă

 

Mod de preparare:

Untul, zahărul tos, două linguri de zahăr brun şi un praf de sare se mixează pâ­nă când rezultă o cremă. Se adaugă ouăle, bananele tăiate în felii şi 150 g de castane tocate mărunt. Se mixează totul, se adaugă praful de copt, zahărul vanilinat, sucul de la portocale, 100 ml lapte şi făină.

Se mixează, se toarnă într-o formă de chec sau cozonac, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace la foc mediu 30-45 de minute, se lasă timp de 10 minute în tavă apoi se scoa­te şi se lasă să se răcească.

Separat se prepară crema de vanilie cu restul de lapte, se adaugă nuca de cocos, coaja rasă de la portocale şi se ames­tecă. Jumătate din crema obţinută se „colorează” cu o lingură rasă de cafea solubilă. Se taie prăjitura în felii egale, se umple cu cremă şi se decorează cu restul de castane.

Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se serveşte.

Prăjitură cu castane şi două creme

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura jamaica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.