Porumbei cu ciuperci

Printeaza

Porumbei cu ciuperci

Ingrediente:Porumbei cu ciuperci

  • 3 porumbei
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă coniac
  • 1/2 lămîie
  • puţină zeamă de carne
  • 300 g ciuperci
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, ames­tecînd. Turnăm coniac şi zeamă de lămîie. Cînd carnea s-a rumenit, adăugăm puţină zeamă de carne şi amestecăm. Po­trivim sarea şi piperul.

Curăţăm ciuperci albe. Le spălăm de pămînt şi de nisip. Le tăiem în felii şi le punem la foc repede, într-o cratiţă cu puţin unt, sare, piper şi cîteva picături de lămîie. Amestecăm iute. Dacă ciuper­cile lasă apă, le ţinem la foc pînă o ab­sorb.

Cînd ciupercile sînt gata, le ames­tecăm cu porumbeii, lăsînd să dea îm­preună un clocot. Mîncarea se serveşte scăzută, cu puţin sos. Se presară puţin pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.